Frisørenes tips for et sunnere hår

Ikon - saks og børste

Har du havnet i sjakkmatt med håret?

Vi har løsningen. Noen ganger krever det tålmodighet og disiplin om du skal få håret tilbake til sin opprinnelige kvalitet. Vi gir deg rådene som hjelper deg på veien!

Stuss håret regelmessig

Du har nok hørt det før, og til tross for at det virker ironisk er det helt sant: å stusse håret med jevne mellomrom er helt avgjørende for å oppnå en god hårkvalitet. Under en stuss klipper vi av de ytterste hårstråene som har splittet seg, noe som vanligvis er ca. 1-2 cm. Vi anbefaler at du stusser håret hver tredje måned eller oftere, nettopp for å unngå at disse splittene «spiser» seg oppover i håret og skaper unødvendig slitasje.

Begrens varmebehandlinger og bruk beskyttelsesprodukter

Varmebehandlinger med rettetang, bølgetang eller lignende er hårets verste fiende. Vi anbefaler at du holder bruken av disse ned til et minimum. Klarer du ikke å la være, er det i hvert fall svært viktig at du bruker produkter som beskytter håret mot varmen. Spør oss gjerne om våre anbefalinger her!

Ikke vask håret for ofte

Hårstråene blir ekstra sensitive når de er våte, og utsettes derfor for slitasje hver gang det vaskes. Vi anbefaler at du bare vasker håret når det trengs, for eksempel annenhver dag. Et godt tips er å skylde håret med kaldt vann avslutningsvis. Dette roer ned håret, setter i gang blodsirkulasjonen og gir deg en oppfriskende følelse!

Bruk gode hårprodukter som passer til håret ditt

Det finnes et helt hav av hårprodukter der ute, men ikke alle egner seg for akkurat din hårtype. Er håret ditt tørt? Er det slitt? Er det brusete? Har du blondt hår som har gulnet? Har du behov for produkter som bevarer hårfargen? Spør gjerne frisøren din hvilken hårtype du har og få gode råd til hårprodukter tilpasset dine behov!

Unn deg selv en hårkur
– hos frisøren eller hjemme

Noe av det beste du kan gjøre for å forbedre hårstrukturen din er å gi det en pleiende hårkur 1-2 ganger i uken. Ha kuren i håret mens du gjør deg ferdig i dusjen, mens du gjør andre ting, som å ta husvasken eller lakke neglene, eller la den virke mens du sover. Du kan også be frisøren din om å legge en hårkur når du sitter i vasken!

Beskytt håret mot solen

Solen føles kanskje deilig, men kan gjøre stor skade på håret. Solen tørker ut hårstråene og blekner fargen. Beskytt gjerne håret med en fin solhatt eller caps hvis du kan, og ta alltid med deg hårprodukter med UV-beskyttelse når du skal være mye i solen.

Varier frisyren

Visste du at hårstrikk faktisk kan skade håret? Hårstrikk med metall er fy-fy, mens scrunchies eller andre hårstrikk med tøy er langt mer vennlige. Vi anbefaler likevel at du varierer frisyre, ettersom hårstrikk som sliter på samme plass hver eneste dag kan gjøre skade på håret.

Behandle håret med skånsomhet

Enten du skal tørke håret med håndkle etter vask, gre det etter en lang dag i vinden eller ta en behandling hos frisøren, er det viktig at du gjør det med skånsomhet. Håret er sensitivt og bør alltid behandles med forsiktighet.

Styrk håret innenfra

Kosthold spiller en stor rolle for hårkvaliteten. Vitamin A, B og C er alle viktige for å få et sunt og sterkt hår. Du bør også få i deg riktige proteiner, som finnes i blant annet fisk, kylling, bønner, linser og meieriprodukter. Videre bør du få i deg nok jern og sinkfor å hjelpe kroppen til å produsere keratin, som gir et glansfullt og sunt hår.

Skap gode soverutiner

Mye av skaden vi påfører håret vårt skjer faktisk på natten, når vi ikke gjør noe som helst. Det du kan gjøre for å forhindre slitasje mens du sover er følgende:

• Legg deg aldri med vått hår. De våte hårstråene slites ekstra når de gnis mot puten, og du vil våkne med et porøst hår som er vanskelig å style.
• Sov på en silkepute. Putetrekk i bomull kan gjøre håret brusete og elektrisk, mens silke bevarer den fine hårkvaliteten.
• Sov med en flette for å unngå flokete hår. Belønningen er fine bølger neste dag!

Vil du ha flere hårtips?

 

Spør frisøren din neste gang du er hos oss!

Bestill time